Ilse Teitsma
Ilse Teitsma - Yoga, Mediatie, Mindfulness - Leeuwarden / Vlieland

Wie ik ben

Hoe ik dacht dat meer beter zou zijn, maar minder me beter heeft gemaakt

Geboren en getogen in Friesland. Hier ben ik. Ik leef, ik lach en ik huil. Tranen van geluk. Omdat ik dacht dat ik de weg die ik volledig kwijt was nooit meer terug zou vinden. Tot die ene dag. Waarop ik merkte dat het beter met me ging, er een stijgende lijn in zat en ik echt weer gelukkig werd. Maar dat kwam niet zomaar.

Een burn-out, 10 jaar geleden. Perfectionisme. Destijds eerder mijn vijand dan mijn vriend. Het werd de baas over mij en dat ging door de jaren heen niet een, maar twee keer goed mis. Ik dacht namelijk altijd dat het nog net iets beter kon. Harder werken, harder mijn best doen, meer sporten en gezonder dan gezond eten.

Ilse Teitsma - Yoga, Mediatie, Mindfulness - Leeuwarden / Vlieland


Geaccrediteerde Yogadocent RYT-200

Officieel geregistreerde Yoga Teacher volgens de Yoga Alliance (YA).

Want als ik dat deed, zou ik me toch alleen maar beter voelen? Integendeel. In plaats van het "on top of the world" gevoel waar ik iedere keer weer op hoopte, ging ik me alleen maar slechter voelen. Een periode van extreme moeheid, stress, slecht eten en weinig tot - zelfs helemaal niet meer bewegen - volgde. Ik was radeloos, opgebrand en zat heel diep. Ik had geen zin meer om iets te ondernemen en zei bijna altijd nee tegen vrienden en vriendinnen. En dat terwijl ik de leeftijd had waarop je hoort te bruisen van de energie en niets je snel teveel is. Maar ik kon het niet. Mijn hoofd en lijf waren totaal uit balans.

En toen kwam Hot Yoga. Ik had nog nooit van Yoga gehoord en had dus ook geen idee wat ik ervan kon verwachten. Ik had de tip gekregen van een collega en ergens voelde ik dat dit een uitnodiging was om toch weer iets te gaan proberen. En achteraf, denk ik dat dit heeft gezorgd voor de ommekeer. Want een les bleek genoeg, genoeg om te voelen dat ik niet opgesloten wilde zitten in mijn eigen lichaam. Ik wilde vrijheid.

Ilse Teitsma - Yoga, Mediatie, Mindfulness - Leeuwarden / Vlieland
Ilse Teitsma - Yoga docent - Yoga teacher - Yoga op Vlieland

Want dat deed die eerst les met me. Het liet me sinds een hele lange tijd weer vrij voelen in mijn eigen lichaam en geest. Al die ballast, ik was in staat om het los te laten. De ademhalingen, houdingen en de momenten van stilte. Yoga liet me iedere les weer een stukje dichterbij komen. Bij mijn kern, mijn hart. En ik besefte dat ik het ontzettend hard nodig had, om daar te zijn.

Drie tot vier keer op mijn matje, daar ging het al snel naartoe en raakte "hooked" aan de verbinding. De verbinding met mezelf die ervoor zorgde dat ik me iedere week beter ging voelen. En blijkbaar straalde ik dit ook zo uit. Op een dag werd ik namelijk gevraagd om les te gaan geven. Lesgeven? Ik? Gelukkig kon ik destijds door mijn twijfels en onzekerheden heen kijken en heb ik het een kans gegeven. Sterker nog, door "ja" te zeggen verandert alles en werd het lesgeven een brandend verlangen om zoveel mogelijk mensen de positieve effecten van Yoga te laten ervaren.

Yoga als gezonde leefstijl

Yoga is zoveel meer dan een zweet, ademhaling of meditatiesessie. Yoga maakt je bewust van hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Het geeft je inzichten op hoe je naar jezelf, de ander en de wereld kijkt waarbij je leert hoe je met bepaalde dingen om kunt gaan. Yoga heeft eindeloos veel voordelen op zowel fysiek, mentaal en energetisch niveau die je van veel vervelende klachten zoals vermoeidheid, stress en disbalans af kunnen helpen.

Het is mijn missie om jou (weer) te laten stralen en te laten ervaren dat ook jij over de kracht kunt bezitten om je leven vol passie en energie te (be)leven! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is te kiezen voor jezelf. Stel eens voor, hoe het ook kan. Iedere dag fit opstaan, zin hebben in de dag, je fantastisch en energiek voelen. Prachtig van binnen en van buiten, omdat je balans ervaart en weet waarvoor je het allemaal doet en waarbij je je grenzen leert aangeven.

Ik ontvang je met open armen en ondersteun je graag in het avontuur. Het avontuur wat het leven heet en waar we Yoga kunnen inzetten als gezonde leefstijl. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en samen te werken.

Ilse Teitsma - Yoga, Mediatie, Mindfulness - Leeuwarden / Vlieland

Wat anderen zeggen

Magic is something YOU make

Claudy Jongstra over Ilse Teitsma

girl with wings" - Ilse Teitsma, yoga teacher met vleugels. De yogalessen van Ilse laten je zweven, eindeloos en soms met thermiek. Haar krachtige bewegingen zijn vol poëzie en gracieuze choreografie. Een eigenheid die Ilse helemaal heeft verinnerlijkt.”
Claudy Jongstra
Kunstenaar en activist
Femke  over Ilse Teitsma

“Door de yogalessen van Ilse heb ik rust gevonden in een drukke en onrustige periode. Ik ervaar nu dan ook meer verbintenis tussen lichaam en geest. Tijdens de yogalessen voel ik me op mijn gemak en Ilse voelt goed aan wat ik nodig heb. Ze kan nét dat zetje geven om mijn grenzen te verkennen of te verleggen.”
Femke
Verpleegkundige

Wil je samen magie creëren?

Ik sta open voor toffe samenwerkingen.

Contact

Leuk om van je te horen

Stuur me gerust een berichtje.

Leave this empty:

Mijn locatie

Tesselschadestraat 21 A22, 8913 HA Leeuwarden

Fortweg 10, 8899 AK Oost-Vlieland

Bel of WhatsApp

06-81511815

Mail Mij

info@ilseteitsma.nl