Ilse Teitsma
Ilse Teitsma - Yoga, Mediatie, Mindfulness - Leeuwarden / Vlieland

Ik geef Yoga & Meditatie

> Bij jou thuis

Als mens zijn we allemaal verschillend waarbij we ieder ook een ander lichaam hebben wat op een bepaalde manier werkt. Wat voor de een werkt, kan voor de ander totaal anders zijn. En wat de een zijn niveau is, daar hoeft de ander zich/haar niet aan te spiegelen. Ieder verdient de aandacht op zijn/haar manier en wat is aangepast op de specifieke wensen en behoeften.

Een priveles kan daarom om verschillende redenen een waardevolle uitkomst zijn voor jou en je practice. Daarnaast weet ik als geen ander weet hoe fijn het is als je selfcare gehalte een boost nodig heeft. En dat, op het tijdstip wanneer dat voor jou het meest nodig en effectief is. Ontdek wat yoga voor jou kan betekenen en boek een prive sessie voor jezelf, samen met een vriend/vriendin, met een groepje of misschien wel met je eigen gezin!

En dat is het mooie van prive yoga. Het is heel waardevol mensen te zien groeien, niet alleen practice wise, maar ook als mens. Daarnaast hoef je je niet aan te passen aan een bepaald lesrooster, maar plan je samen met mij een tijdstip dat jou goed uitkomt. Kortom, Prive Yoga kan breed worden ingezet en zal helemaal worden afgestemd op jouw behoefte.

1 op 1 les of in (klein) groepsverband prive yoga volgen is echt iets voor jou als je:
- Op een veilige en vertrouwde manier wilt beginnen met Yoga
- Jouw yogapractice verder (en in alle rust) wilt ontwikkelen
- Even alle aandacht voor jezelf wilt
- Snel afgeleid bent in een (grotere) groep
- Een lichamelijke/psychische reden hebt

Wat de reden ook is, ik maak graag op maat gemaakte lessen voor jou. Wanneer je geinteresseerd bent, stuur me dan een berichtje via het contactformulier en dan bespreken we samen de wensen en mogelijkheden.

Ik geef Yoga & Meditatie

> Bij bedrijven

Een yoga en/of meditatiesessie op kantoor? Ik werk graag met je mee! Want helaas liegen de cijfers er niet om. Stress op of over het werk is in Nederland beroepsziekte nummer 1. En dat kan echt anders. Het probleem is dat we tegenwoordig nog amper weten hoe we kunnen ontspannen. In het dagelijks leven, maar dus ook op de werkvloer met als resultaat dat we altijd druk zijn en ons druk voelen. Een vicieuze cirkel waar we niet snel meer uitkomen. Het systeem raakt uit balans en zorgt voor een continu opgejaagd gevoel waardoor een burn-out op de loer ligt.

Iets wat ik zelf heel sterk heb mogen ervaren en waarbij meer dus lang niet altijd beter is. En dat, wil ik graag motiveren door sessies op maat aan te bieden waardoor ik mijn steentje bijdraag aan een fitte, energieke en vitale werkvloer met blije medewerkers! Want naast fysieke oefeningen die een positieve uitwerking hebben op proactieve en verantwoorde houding, maak je met yoga/meditatie ook ruimte in je hoofd waardoor je veel beter in verbinding komt te staan met jezelf en de mensen om je heen.

Wordt klachten zoals vermoeidheid, een verminderde productiviteit/creativiteit, stress en ontevredenheid de baas en probeer bedrijfsyoga! Bewuste bewegingen door Yogahoudingen zorgen onder andere voor:

- Een betere focus doordat de doorbloeding van het brein gestimuleerd waardoor de productiviteit omhoog gaat, men creatiever wordt en oplossingsgericht kan denken.
- Meer ontspanning omdat Yoga zorgt voor een afname van cortisol, en van de stresshormonen.
- Een verhoogd energieniveau omdat een bewuste ademhaling zorgt voor een hogere energieproductie.

Wil je mij inhuren/boeken voor bedrijfsyoga? Dit kan op verschillende manieren bijvoorbeeld in de vorm van een yogaworkshop, korte(re) sessies zoals stoel/bureau yoga, yogales op de mat en/of een meditatie/ademhalingssessie. Neem contact op via mijn contactformulier om alles te bespreken en af te stemmen.

Ilse Teitsma - Yoga, Mediatie, Mindfulness - Leeuwarden / Vlieland

Ik geef les in:

>

Hatha Flow - Back to basics

Hatha Yoga is de basis van alle yogavormen en richt zich op alle aspecten van de mens. Naast de fysieke houdingen (asanas) is er aandacht voor het emotionele, mentale en spirituele aspect waarbij je leert je prana (levensenergie) te beheersen. In deze les is er extra ruimte voor key en finetuning omdat de houdingen langer worden vastgehouden. Hierbij ervaar je vooral veel kracht en is tevens het element wat Hatha Yoga kenmerkt. We bouwen de les langzaam op en zullen uiteindelijk toewerken naar een stukje flowy movement.

All levels - Of je nu beginner bent of meer ervaren yogi, ervaar deze meer ontspannen vorm van yoga door de afwisseling van dynamische en statische houdingen.


Vinyasa - Move as ONE

Vinyasa is een dynamische vorm van yoga waarbij de bewegingen en een zijn met de ademhaling. Elke pose is het begin van de ander waardoor er kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen wordt opgebouwd. Doordat er wordt bewogen in een flow ontstaat er een magische verbinding tussen body, mind & soul. Uit je hoofd en in je hart met deze heerlijke energiebooster.

All levels - dus ook voor beginners! Wanneer je net begint en kennis wilt maken met Yoga is het een fijne les om bekend te raken met de manier hoe je beweegt in combinatie met het ritme van de adem. Verschillende opties in de houdingen worden aangegeven.


Slow Flow Vinyasa - Light and creative

Slow Flow is de zachtere variant van een gemiddelde Vinyasa les. Doordat de houdingen zich in een rustige flow opvolgen, is er ruimte voor verstilling en bewustwording. Bewust worden van hoe je beweegt op het ritme van de adem, wat tevens het belangrijkste kenmerk is van Vinyasa Yoga. In deze les leer je ontspanning in je inspanning te vinden terwijl je beweegt vanuit een krachtige basis. Houdingen worden langer vastgehouden maar iedere overgang is soepel en beweeglijk.

All levels - Of je nu beginner bent of meer ervaren yogi, ervaar hoe de krachtige slow movements een bijdrage kunnen leveren aan jou practice.


Power Vinyasa - Energetic and dynamic

Kracht, flexibiliteit, balans. Deze variant van de Vinyasa has it all en heeft daarmee een uitdagend en speels karakter. In deze les volgen de houdingen zich sneller achter elkaar op, waardoor je je energieniveau een enorme boost geeft. Zoals bij iedere Vinyasa bewegen we op het ritme van de adem wat zorgt voor een goede circulatie en concentratie. Daarnaast is er aandacht voor een of meerdere peak poses waarbij je naar een bepaalde houding toewerkt. Dit kan zowel een inversie zoals een headstand, of arm-balance pose zijn.

More advanced yogi - Wanneer je deze les wilt volgen kan ik je aanraden om eerst meerdere lessen Vinyasa en/of Slow Flow Vinyasa te doen zodat je bekend raakt met het ritme van de ademhaling en je eigen fysieke/mentale grenzen. Vanuit hier kun je je practice (veilig) verdiepen en uplevellen.


Yin Yoga - Slow down and surrender

Passief, langzaam en onderzoekend. Yin yoga vertraagt en is daardoor een meditatieve vorm van yoga. Het aantal minuten vasthouden van een houding varieert bij Yin Yoga van 3-8 minuten. Hierdoor geef je je lichaam de kans om in een diepe staat van ontspanning te komen wat uiteindelijk een helend effect heeft op de dieperliggende spieren en bindweefsel. In Yin Yoga ervaar je tijd, stilte en kun je een diepere connectie maken met body, mind & soul. Terwijl grenzen tijdens iedere houding opnieuw verkent worden ben je een met ademhaling en compassie. Compassie is erg welkom voor de weerstand die je tegenkomt omdat dat vaak alles zegt over luisteren naar je lichaam. Wat heeft het nodig?

All levels - Er is geen yogaervaring vereist voor deze vorm van Yoga. Bij Yin Yoga nodig ik je uit om tot rust te komen en je vooral bewust te worden van je fysieke, mentale en emotionele energie. Geef je over aan de kracht van Yin en ervaar hoe je deze niet alleen tijdens de les op een mooie manier kunt inzetten, maar ook door kunt laten werken in je dagelijks leven.


Meditation & Breathing - Rest and reconnect

Tijdens deze les krijg je de ultieme mogelijkheid om je hoofd te legen, je relaxter te voelen en creeer je ruimte voor persoonlijke & spirituele groei. Daarnaast creeer je ruimte in je lijf door je bewust te worden van je ademhaling. Door Pranayama - ook wel ademhalingstechnieken - te beoefenen, ben je in staat om meer prana (levensenergie) door je hele systeem te laten stromen. Dit proces bewust controleren (yama) in combinatie met meditatie draagt niet alleen bij aan een kwalitatief goede ademhaling, maar ook aan een kwalitatief goed leven. Door middel van de juiste oefeningen leer je naast de ademhaling beheersen, ook weer loslaten op de juiste momenten. Een mooie spiegel van hoe het leven is en gaat.


All levels

Wat anderen zeggen

Magic is something YOU make

Claudy Jongstra over Ilse Teitsma

girl with wings" - Ilse Teitsma, yoga teacher met vleugels. De yogalessen van Ilse laten je zweven, eindeloos en soms met thermiek. Haar krachtige bewegingen zijn vol poëzie en gracieuze choreografie. Een eigenheid die Ilse helemaal heeft verinnerlijkt.”
Claudy Jongstra
Kunstenaar en activist
Femke  over Ilse Teitsma

“Door de yogalessen van Ilse heb ik rust gevonden in een drukke en onrustige periode. Ik ervaar nu dan ook meer verbintenis tussen lichaam en geest. Tijdens de yogalessen voel ik me op mijn gemak en Ilse voelt goed aan wat ik nodig heb. Ze kan nét dat zetje geven om mijn grenzen te verkennen of te verleggen.”
Femke
Verpleegkundige

Wil je samen magie creëren?

Ik sta open voor toffe samenwerkingen.

Contact

Leuk om van je te horen

Stuur me gerust een berichtje.

Leave this empty:

Mijn locatie

Tesselschadestraat 21 A22, 8913 HA Leeuwarden

Fortweg 10, 8899 AK Oost-Vlieland

Bel of WhatsApp

06-81511815

Mail Mij

info@ilseteitsma.nl